Αλειφατικές Αμίνες
Μη αμινικές αζωτούχες ενώσεις
Καρβοξυλικά οξέα και παράγωγά τους
α. Καρβοξυλικά οξέα:
β. Παράγωγα καρβοξυλικών οξέων και αντιδράσεις πυρηνόφιλης ακυλοϋποκατάστασης (ακυλαλογονίδια, ανυδρίτες, εστέρες, αμίδια, ιμίδια, νιτρίλια)
γ. Παράγωγα καρβοξυλικών οξέων στην οργανική σύνθεση: α-υποκατά-σταση, συνθέσεις μέσω β-κετοεστέρων, μηλονικές συνθέσεις, συμπυκνώσεις Claisen και Dieckmann, σύνθεση Perkin, αντιδράσεις Michael
Παράγωγα του ανθρακικού οξέος
α. Χλωρίδια του ανθρακικού οξέος και παράγωγα.
β. Κυανικό οξύ-Ισοκυανικό οξύ-Ισοκυανικοί εστέρες
γ. Αμίδια του ανθρακικού οξέος (καρβαμιδικοί εστέρες, ουρίες, κυαναμίδιο, γουανιδίνη)
Οργανικές ενώσεις του θείου και του φωσφόρου, χημεία των υλιδίων τους
Αρωματικές ενώσεις
α. Αρωματικότητα:
β. Αντιδράσεις αρωματικών ενώσεων: (ηλεκτρονιόφιλη αρωματική υποκατάσταση βενζολίου και υποκατεστημένων βενζολικών παραγώγων, αλογόνωση και οξείδωση πλευρικής αλυσίδας), εφαρμογές στη σύνθεση
γ. Φασματοσκοπικές ιδιότητες αρωματικών ενώσεων
Αρωματικοί υδρογονάνθρακες, αρωματικά αλογονοπαράγωγα, αρωματικά νιτροπαράγωγα, αρωματικές αμίνες, φαινόλες, αρωματικές αλδεϋδες-κετόνες, αρωματικά οξέα-εξίσωση Hammet
Στοιχεία δομής και στερεοχημείας αλεικυκλικών ενώσεων
Στοιχεία χημείας ετεροκυκλικών ενώσεων
Σάκχαρα ή υδατάνθρακες
α. Μονοσάκχαρα ή μονοσακχαρίτες
β. Πολυσακχαρίτες ή υδρολυόμενα σάκχαρα
Αμινοξέα – πεπτίδια - πρωτείνες
Νουκλεϊνικά οξέα
Φασματοσκοπικές ιδιότητες των oργανικών ενώσεων (ΝMR, IR, φάσματα μάζας)